Ролята на рехабилитатора

Ролята на рехабилитатора

Каква е Ролята на рехабилитатора

Рехабилитационният лекар (известен също като физиатър) и рехабилитационната сестра имат специално обучение за диагностика и лечение на хора с увреждания. Тяхната цел е да помогнат на пациента да функционира възможно най -независимо.

Предотвратяването на вторично влошаване е важно. Данните ясно потвърждават, че специфичните интервенции могат да предотвратят влошаване и усложнения. Тези интервенции може да не се случват надеждно в нерехабилитационни среди.

Рехабилитацията се основава на естествените процеси на възстановяване. Рехабилитационните интервенции са постепенни и работят за постигане на функционални ползи. Предизвикателствата на мобилността, самообслужването и комуникацията могат да бъдат огромни за пациента.

Това може да доведе до безнадежден отговор „отказване“ от страна на пациента. С течение на времето и с цялостна рехабилитация може да настъпи напредък.

Medico 1

Ролята на рехабилитатора

Рехабилитатори в София

Оптимална среда за неврологично възстановяване се осигурява от рехабилитационните условия.
Предлагат се и се преподават различни компенсаторни техники за насърчаване на възстановяването и подпомагане на ежедневните задачи.
В тази настройка се предлага адаптивно и специализирано оборудване, като инвалидни колички или ортези.

Предлагат се екологични модификации. Те включват архитектурни и транспортни интервенции. Още по -важни могат да бъдат интервенциите в социалната среда на пациента, които включват модификации у дома, на работното място и в общността.

Острата болнична рехабилитация в болница използва интердисциплинарен подход, който включва медицинска стабилизация, физическа рехабилитация и когнитивна/поведенческа рехабилитация. Този подход насърчава ученето, справянето и адаптацията, тъй като пациентът е изправен пред промени, променящи живота.

Обучение и консултации за социални умения се предоставят за задоволяване на емоционалните и адаптационни нужди на индивида и семейството. В тази среда взаимодействието между пациентите предоставя друга възможност за подкрепа.

В доклада на Конференцията за развитие на консенсуса за рехабилитация на лица с травматично мозъчно увреждане от октомври 1998 г. Даян Мърфи, преживяла от 1990 г., направи тези коментари по -долу относно необходимостта от рехабилитационни услуги и трудности, свързани с диагностицирането на ТБИ:

„Аз съм шест години след инцидента. Достигането до тук обаче не беше лесна задача. Следвайки съветите на много образовани лекари, съпругът ми донесе счупеното ми тяло у дома, след като престоя в болницата в критично състояние в продължение на две седмици. Семейството ми не се притесняваше от мозъчната ми травма, поне не на глас.

Те се грижеха за видимите наранявания, благодарейки всеки ден на Бога, че с дъщеря ми сме оцелели при инцидента. Кой някога е чувал за мозъчна травма, която не убива човека или го поставя в кома за цял живот? Нали?

Да станеш по -добър не беше толкова трудно, колкото да намериш правилното място да станеш по -добър. Наистина бих искал да видя здравната общност и общото население информирани за всички проблеми, свързани с лека мозъчна травма. Надявам се, че следващият човек с мозъчна травма ще бъде насочен към незабавна помощ, а не като извинение за „не се притеснявайте – всичко ще се оправи“.

За съжаление описаната история се случва. Стационарната или амбулаторната рехабилитация може да започне да решава проблемите с мозъчните травми, които причиняват толкова много разочарования и объркване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

гр. София, ул. Родопи 68, ет. 3 кабинет 1

Телефон

Телефон

0883332626

Email

Email

info@medico1.bg

Резервирайте онлайн

Резервирайте онлайн

Запазете час от тук